16 July 2013

POLETJE V STRIPUrazstave, stripovske izdaje, delavnica, pogovor, jam session

Zadnji Trnfest?, KUD France Prešeren, Ljubljana

30. julij–31. avgust 2013Odprtje: torek, 30. julij 2013, ob 20.00

Zoé Thouron


Poletje v stripu z različnimi projekti prikazuje raznolike likovne, grafične in pripovedne smernice v sodobnem evropskem stripu, navezuje pa se tudi na aktualne domače stripovske izdaje.  
Otvoritvena razstava festivala Zadnjega Trnfesta? je pripadla mladi francoski ustvarjalki Zoé Thouron, ki na duhovit način obravnava floro in favno svojega vsakdana, likovno pa združuje elemente stripa, karikature in ilustracije. Ob odprtju festivala bo v klubski sobi na ogled tudi razstava stripov mlajšega stripovskega avtorja in likovnega pedagoga Mihe Hančiča, ki se podpisuje kot miha ha. Matej Kocjan Koco in Izar Lunaček bosta na samostojnih razstavah predstavila svoje nove stripovske albume. Koco bo skozi razstavo prikazal proces nastajanja albuma Skrivnostni svet elementov. Razvoj sodobne kemije v stripu, Izar Lunaček pa bo na razstavi Babilon predstavil kar dve izdaji: Založeni raj in Metamorphose antropomorphice. Zadnja razstava Nordavind! je posvečena sodobni norveški stripovski produkciji, o kateri lahko več izveste tudi v najnovejši, 61. številki revije Stripburger. Pogovarjali in džemali boste lahko skupaj z dvema mlajšima predstavnikoma norveških striparjev, Ingo H. Sætre in Martinom Ernestenom.URNIK:
Zoe Thouron: Zoelandija, razstava, 30. julij–5. avgust 2013
miha ha: Ena zgodba z lisičko, razstava, 30. julij–31. avgust 2013
Izar Lunaček: Babilon, razstava, 6.–12. avgust 2013
Mala Stripburgerjeva stripdelavnica, mentor: Andrej Štular, 10. in 11. avgust 2013
Matej Kocjan Koco: Skrivnostni svet elementov, razstava, 13.–19. avgust 2013
Nordavind! (Severnik), razstava, 20.–31. avgust 2013
Severni veter v stripu, pogovor, vodi: Bojan Albahari, 21. avgust 2013
Stripovski jam session, 21. avgust 2013

KUD France Prešeren je odprt vsak dan od 11. do 24. ure.

Se vidimo na Trnfestu!


1 comment:

Martina Mikulić said...

Pozdravljeni! Pri otrocih je vedno najboljša zabava na morju! Imam tri otroke in ko smo se pripravite na morju je vedno noro! Največkrat gremo Umag tja res imamo doma, pa razburljivo!