03 May 2011

POZDRAVI IZ STRIPONIJE V BELGIJI

Stripburger bo od 2. do 8. maja z razstavo Pozdravi iz Striponije/Greetings from Cartoonia! gostoval v neodvisnem kulturnem centru La Zone v belgijskem mestu Liege. Gosta tega očarljivega mesta bosta urednika David Krančan in Domen Finžgar ter avtor enega izmed stripov Mateusz Skutnik (PL). Tokrat bo obisk še pestrejši kot ponavadi, saj se obeta tudi bogat spremljevalni program.

Otvoritvi razstave, ki bo 5. maja v galeriji La Zone ob 19.00, bo 7. maja sledila še spremljevalna prireditev. Na njej bo v popoldanskem času potekala izdelava fanzina z naslovom Collectif, sledila bo projekcija slovenskega animiranega filma Stripburger v gibanju v režiji Borisa Dolenca ter serija kratkih animirnaih filmov Mateja Lavrenčiča in Andreja Štularja. Za zaključek večera bosta poskrbela Domen Finžgar in Liquidation band, prvi bo zabaval obiskovalce s solo izvedbo Salonskih pesmi in harmonikaško melanholičnim Doo wop-om, Liquidation band pa bo že razgreto množico popeljal v svet klezmer in balkan glasbe. Za žur do poznih ur bo plate vrtel DJ Naklab Egeil Kruh, dogodek pa bo prenašal lokalni radio 48FM.

V vmesnem času se bodo gostujoči in domači stripovski avtorji zamudili z risanjem stripa, ki bo objavljen v anotlogiji Kult n°4.

Pozdravi iz Striponije, projekt pri katerem sodeluje 6 tujih avtorjev in več kot toliko slovenskih, so do sedaj pozdravljali iz Ljubljana, Bologne, Helsinkov, Sardinije, Londona, Prage in Linza. Letos potujejo se v Bukarešto, kjer bo razstava del programa mednarodnega festivala animiranega filma.

Razstava v La Zone bo na ogled do 31. maja.

No comments: