16 August 2013

Stripburger na Striptembru v Amsterdamu


STRIPBURGER NA 
STRIPTEMBRU V AMSTERDAMU!

V ponedeljek, 19. avgusta 2013 se v Amsterdamu v Pakhuis de Zwijger odpira razstava tiskanih del iz produkcije Stripburgerja. Na ogled bodo naslovnice in plakati različnih avtorjev z mednarodnega področja, med njimi dela Marka Kocipra, Andreja Štularja, Jakoba Klemenčiča, Mateja Kocjana Koca

Razstava je napoved festivala Striptember, ki se bo pričel 1. septembra s Small Press Summitom v Buurtboerderij West-Ons Vermogen. Na Small Pressu bo tudi predstavitev revije Stripburger, potekala pa bo tudi projekcija animacij avtorjev, ki sodelujejo s Stripburgerjem. Na ogled bo animirani film Stripburger v gibanju Borisa Dolenca, ki je nastal po stripih objavljenih v Stripburgerju, in animirani filmi Mateja Lavrenčiča.

Animacije bodo na ogled tudi 3. septembra v Pakhuis de Zwijger, kjer bo potekal pogovor s Kajo Avberšek, stripovsko avtorico, in Tanjo Skale, izvršno urednico revije. Naslednji dan bo v okviru programa Evropske kulturne platforme Striptember Amsterdam v Italijanskem kulturnem inštitutu v Amsterdamu se ena predstavitev Stripburgerja in projekcija animacij.


No comments: