06 November 2009

Paradise Misplaced




www.paradisemisplaced.si

Od 24.10. 2009 na svetovnem spletu vsako nedeljo izhaja nova epizoda spletnega stripa Založeni raj / Paradise Misplaced znanega slovenskega striparja Izarja Lunačka, z Bogom, Adamom in Evo ter drugimi rajskimi bitji v glavnih vlogah.
Priljubljeni biblični junaki se bodo vsak teden soočali z novo skušnjavo. Pod budnim očesom avtorjeve domišljije jim ne bo nevarna le vsem znana kača in njeno jabolko, pač pa tudi želva z udobno hiško, lenivec z mehko posteljo ter kamela, ki prvima človekoma ponuja zavojček dišečih cigaret. Strip bo občasno poročal tudi o dogodivščinah drugih svetopisemskih likov, mestoma pa bo jadral tudi po morjih čiste in neokrnjene fantazije.
Lunaček se je zaradi drugih obveznosti pri tokratnem projektu umaknil v ozadje ter prevzel zgolj producentsko vlogo, strip pa uradno riše in piše Anonymus Gosh, pri nas znan tudi kot Bogo Brezimni, majhen srednjeveški svetnik in stripofil, ki naj bi v zgodnjih osemdesetih s svojo vesoljsko ladjo po nesreči pristal na strehi Lunačkove družine ter od takrat živi v njegovem predalu, sicer pa v svoji biografiji navaja tudi pivska prijateljevanja z božanstvi dvomljivega slovesa.
Strip lahko prebirate na spletnem naslovu www.paradisemisplaced.si, kjer najdete tudi dodatne informacije o njegovih junakih in avtorju.
Publikacija izhaja pod okriljem revije Stripburger, finančno pa jo je podprlo Ministrstvo za kulturo RS. Vsebina strani je dostopna v slovenski in angleški verziji.
Vizualno gradivo za tiskane medije:
www.ljudmila.org/stripcore/ zalozeniraj

Lep pozdrav
Urednistvo PM

No comments: