15 January 2008

Matej de Cecco: Pasični strip 2006 – 2008


Otvoritev razstave bo v sredo, 16. januarja v Knjigarni Konzorcij (stripovski oddelek). Stripi bodo razstavljeni do 30. januarja 2008.

Matej de Cecco (1979, Kranj) je risar stripov in šaljivih ilustracij. Spogleduje se s pasičnim stripom, ker za kaj daljšega »nima ne živcev, ne fantazije.«

»De Cecco v svojih delih pogosto zvito uporablja igrive barvne prehode, tuja pa mu ni niti subtilna simbolika, ki s svojo nevsiljivostjo še dodatno podkrepi že tako močno sporočilo. Ko opazovalec že brezskrbno 'preklopi kanal', s presenečenjem ugotovi, da se je zamenjala le 'oddaja', ne pa tudi 'televizijska mreža' in v tem je De Cecco nenadkriljiv.« (iz www.kontejnermag.com)

Matej de Cecco
- Med profije vstopil poleti 2007;
- 'Streetart? That's so 2004!'
- Sprt s filofaxom, skregan z ALUjem.
Objavljal je v Stripburgerju, Pivških novicah in PIL-u Plus (po novem samo Plus) ter svojem sedaj že preminulem blogu. Na razstavi v knjigarni Konzorcij bodo razstavljeni njegovi pasični stripi, objavljeni v PILu in na blogu.

3 comments:

domovoj said...

Matej, čestitke! Sam si razstave žal ne bom utegnil pogledati. Provincialec pač, kaj čemo...

Anonymous said...

29047126483369175 I play dofus Replica Watches for one year, I Replica Rolex Watches want to get some Replica Watch kamas to buy Replica Chanel Watches item for my character. So, I search "Replica Swiss Watches" on google and found many website. As Exact Replica Graham Watch the tips from the forum, I just review the Swiss Replica Watches websites and choose some Replica Montblanc Watches quality sites to Replica Cartier Watches compare the price, and go to their Replica Breguet Watches online support to make Replica Breitling Watches the test. And Last Chaos Gold I decide to use Replica BRM Watch at the end. And Tag Heuer Replica Watch that is the Replica IWC Watch beginning..

Anonymous said...

酒店經紀酒店打工 酒店工作 酒店上班酒店兼差 酒店兼職打工兼差 打工兼職 台北酒店酒店應徵 禮服酒店 酒店 經紀 打工兼差