29 March 2013

Andrej Štular: Živa sem!
Andrej Štular: Živa sem!
 razstava stripov


Odprtje: petek, 5. 4. 2013, ob 18. uri
Krice krace, Tomšičeva ulica 14, Kranj
  
Živa Pesek je vesela, radovedna, hitra in junaška deklica. Živi blizu kraja Votlo. Navdušena je, kadar srečuje nove ljudi in komunicira z neznanimi bitji. Modro odgovarja na zapletena vprašanja. Rada ima živali, risanke, gledališče in ne more brez knjig. Njena največja nasprotnica  je Bajsa Hinavska. A Žive to nič ne skrbi, ker dobro ve, kako opraviti z lakomneži, pokvarjenci, lažnivci in drugimi barabami.

Na razstavi bodo na ogled originalna dela iz istoimenskega otroškega stripovskega albuma, ki je v zbirki Minimundus izšel pri založbi Forum Ljubljana.

Andrej Štular ustvarja na področju ilustracije, oblikovanja lutk in scenografije,  kiparstva, fotografije in filma. Je član kolektiva Strip Core in Lutkovnega gledališča Nebo. Objavlja v domačih in tujih stripovskih revijah. Izdal je tri samostojne stripovske albume: Lustri (2000), Kompost (2008) in Živa sem! (2011) ter sodeloval pri mnogih drugih projektih, kot so Honey Talks, Deveta soba, Greetings from Cartoonia, Stripble, Slovenski klasiki v stripu,  The Last Match in drugih. Svoja dela razstavlja doma in v tujini (Avstrija, Avstralija, Belgija, Češka, Danska, Finska, Francija, Grčija, Italija, Kazahstan, Koreja, Latvija, Makedonija, Poljska, Portugalska, Srbija, Švedska, Turčija …).

Razstava bo na ogled do 9. 5. 2013.

No comments: