05 October 2010

Martes Bathori: UTOPIA PORCINA // razstava

kdaj ::: torek, 5. okt. 2010, ob 20.00
kje ::: Galerija Kresija, Ljubljana
V sklopu dogodkov, ki jih uredništvo revije Stripburger ob praznovanju polnoletnosti, prireja pod skupnim naslovom Stripburgerjevih 18 svinjsko dobrih ...!, je tudi razstava Utopia Porcina francoskega avtorja Martesa Bathorija.

Razstava UTOPIA PORCINA temelji na stripu Hamgrad, Utopia Porcina avtorja Martesa Bathorija, ki je izšel pri založbi Les Requins Marteaux leta 2005. Kot nekakšno nadaljevanje znamenite Živalske farme Georgea Orwella iz leta 1949 govori Utopia Porcina o tem, kako prasci leta 2017 prevzamejo oblast nad svetom. Razstava je nastala v produkciji Les Requins Marteaux in je nekakšna zgodovinska rekonstrukcija vzpona prašičje moči skozi dokumente, slike, fotografije, in objekte od leta 2017 do naših (prihodnjih) dni.

Dogodki in dognanja iz časa vladavine prašičev so vzbudili veliko zanimanje tudi v mestni upravi, zato bodo njihovi predstavniki prve dni razstave samovoljno zasedli galerijo in se posvetili podrobnemu raziskovanju te vznemirljive civilizacije, v upanju, da jim bodo razkritja pripomogla v njihovem nadaljnjem političnem udejstovanju. Pridružite se jim!

Skrivnosti Utopie Porcine in njegovega avtorja vam bo z javnimi vodstvi razkril PROF. JEVGENIJ SKAVCENKO, dopisni sodelavec Martesa Bathorija.

VODSTVA bodo potekala:
čet., 7. okt., ob 17. uri;
sob., 16. okt., ob 13. uri in sr., 20. okt., ob 17. uri.

No comments: