05 May 2010

Svetlobna gverila: Mesto!









25. maj - 12. junij 2010, Ljubljana, Kranj
www.svetlobnagverila.net

Mesto! je geslo, pod katerim želimo javnemu urbanemu prostoru z instalacijami avtorjev iz mednarodnega področja dodati novo dimenzijo in nadih zanimivega, vznemirljivega za njegove prebivalce in obiskovalce. Z vsako instalacijo posebej in s celotnim projektom opozarjamo, da je mesto živ, spreminjajoč se organizem, ki ga nikakor ne smemo jemati samoumevno. In da ni vse tako, kot se zdi na prvi pogled.

Mesto! odpira 25. maja interaktivna instalacija Človeške ploščice portugalske skupine Ocubo, še prej, 15. maja, pa predstavljamo njegove prve začasne prebivalce mesta: Simbionte francoskega kiparja Bernarda Murigneuxa.

Do 23. maja je tudi odprt poziv Svetlobne gverile in časopisa Dela. Od vas pričakujemo na svetlobno.mesto@gmail.com vaše fotografije s komentarji na temo: luč, fasade, parki. Izbor vaših prispevkov bomo objavili na www.svetlobnagverila.net, najbolj zanimive pa med 25. majem in 12. junijem na kulturnih straneh časopisa Delo.

Naj vam bo program Svetlobne gverile in vaše lokalno okolje v inspiracijo! Naše začasne intervencije naj spodbudijo vas, prebivalce in obiskovalce, k drugačnemu pogledu; tako na mesto, njegove javne prostore kot na vlogo umetnika pri sooblikovanju in kakovosti življenja v njem.

No comments: