12 December 2008

Na božjastni poti 3
Stripburger zaključuje letošnjo izdajalsko sezono, ki obsega 10 publikacij, z zaključnim delom serije Na božjastni poti francoskega avtorja Davida B. in 48. številko revije Stripburger. V naslednjem letu vam bo Stripburger ponudil zopet pester izbor stripov iz domačih in tujih logov v primerljivem obsegu in vonju. Garantirano sveže in hrustljavo!

David B.: Na božjastni poti 3
www.ljudmila.org/stripcore/amabasada

Tretji del Na božjastni poti (prevod: Aleš Berger), sklepa eno najbolj dovršenih in presunljivih del sodobne stripovske literature, ki predstavlja nepogrešljivo obogatitev ponudbe stripov pri nas.
Beauchardovi, zlasti starša, se še vedno ne morejo dokončno odreči upanju, da bi vendarle ozdravili božjastnega Jeana-Cristopha. V sklepnem dejanju bomo priča še nekaj jalovim poskusom, kako naj bi premagali njegovo bolezen – najsi bo to s pomočjo uradne medicine, novodobnih duhovnih gibanj, ali krščanskih čudežev. Kljub temu se sedaj celo pri starših na tihem poraja spoznaje, da morda njun sin sploh nikoli ne bo ozdravel. Pri tem pa njihov spopad s pošastjo - boleznijo dobi dodaten, še bolj dramatičen zasuk; Jean-Cristoph, ki ga navdaja občutek nemoči in zapostavljenosti, postaja v svojih izbruhih jeze čedalje bolj nasilen...
V svojem finalu Na božjastni poti preraste meje zgodbe o epilepsiji, oziroma življenju s to boleznijo; hkrati je to zgodba o postopnem razpadu družine, ki je v boju z življensko preizkušnjo žrtvovala medsebojno povezanost. Poleg tega v ospredje čedalje bolj stopa tudi zgodba pripovedovalca, ki se v tretjem delu dokončno odloči, da bo stopil na pot umetnika, striparja. Njegova odločitev ga – paradoksalno – postavi v podobno stanje osamitve, v kakršnem se nahaja njegov brat ...

Tudi tokrat nam avtor, David B. slika trnovo pot in postopni razpad družine z zanj značilno grafično preciznostjo in popolno lucidnostjo, ki ne opeša niti za trenutek. Obvezno čtivo za vse, ki vas zanima, kakšen je umetniški domet sodobnega stripa.
David B. (Pierre-François Beauchard) je ustanovni član L'Association, francoskega kolektiva stripovskih avtorjev, ki se je leta 1990 začel ukvarjati z založništvom, zaradi slogovno in snovno izvirnih ter domiselno oblikovanih izdaj pa je v devetdesetih postal vodilna evropska stripovska založba. David B. je za svoje stripovske albume prejel številne nagrade, vključno s prestižno Alph-Art (2000). Revija The Comics Journal mu je podelila naziv najboljšega evropskega stripovskega avtorja za leto 1998. Med najbolj odmevne izdaje spadajo albumi Le Cheval Bleme (1992), La Lecture des Ruines (2001) in stripovski serial L'Ascension d'Haut-Mal (1996-2003) oz. Na božjastni poti.

3 comments:

Anonymous said...

29047126483369175 I play dofus Replica Watches for one year, I Replica Rolex Watches want to get some Replica Watch kamas to buy Replica Chanel Watches item for my character. So, I search "Replica Swiss Watches" on google and found many website. As Exact Replica Graham Watch the tips from the forum, I just review the Swiss Replica Watches websites and choose some Replica Montblanc Watches quality sites to Replica Cartier Watches compare the price, and go to their Replica Breguet Watches online support to make Replica Breitling Watches the test. And Last Chaos Gold I decide to use Replica BRM Watch at the end. And Tag Heuer Replica Watch that is the Replica IWC Watch beginning..

Anonymous said...

夫の浮気 相談
浮気 相談
企業調査 相談
身上調査 相談
所在調査 相談
不倫調査 相談
盗聴調査 相談
池袋 風俗
渋谷 風俗
新宿 風俗
性病検査
大人のおもちゃ
アダルトDVD
av 写真
大人のおもちゃ
アダルトグッズ
アダルトグッズ
アダルト ブルーレイ
アダルトショップ
ペニス増大
電マ
TENGA
SM 通販
メンズセクシー下着
男性用下着
Tバック下着
大規模修繕 工事
決済代行
SEO
SEO
花植物大図鑑
決済代行
ブライダルエステ
FX ランキング
クレジットカード 申込

Anonymous said...

酒店兼職
酒店打工 打工兼差 台北酒店 酒店兼差 酒店經紀 禮服酒店 酒店工作
酒店 酒店PT 酒店上班
酒店喝酒 酒店消費 喝花酒 粉味