25 May 2007

Schleifenbandzeichnenprojekt v Gradcu/Grazu







Najprej test na prijetnem dvoriscu Leitnerjeve ulice v Gradcu, kjer ima glavni stab TONTO, organizator projekta, potem pa se zares v Umetnostnem forumu Mestni park v okviru festivala Zlato. Sodelujoci: Michael Jordan, Elffriede, Helmut Kaplan, Edda Strobl (na drugi strani fotoaparata) in JK.

21 May 2007

S Stripburgerjeve strokovne ekskurzije.




Prelestni ljudski barok v Vipavi in stranska ulica v Kopru.
..in se en izmed Quasimodov iz Vipave. Prvovrsten freak-show! (MdC)
...namrec, treba je opozoriti cenjeno publiko, ki situacije ne pozna iz prve roke, da deformacije na risbah tokrat niso posledica risarske okornosti vizualnih dokumentatorjev - ti so zgolj zvesto in mukotrpno sledili predlogam, razpostavljenim pred Lanthierijevim dvorcem. (JK)



... in se enkrat taista ulicica v Kopru (ki jo
je zgoraj dokumentiral ze mojster Jaka),
tokrat v Gapetovi izvedbi. (GR)



17 May 2007

Mikijev zabavnik

Aleksander Buh v zamaknjenju




Izar "Parkinson" Isaković


Komemoracija ob osemdesetletnici pojave prvega slovenskega stripa (namreč Bambičevega Bucibuja) v simpatičnem ambientu Sandijevega brloga je minila v prijetnem narodnozabavnem razpoloženju. Izar Isaković je zgledno predstavil svoj pogled na razvojno pot stripa, TBC je na željo ljubiteljev govoril zlasti o svojem novem stripu v Mladini, starosta slovenskega stripa Miki Muster pa je se je v svojih izčrpnih monologih posvetil zlasti problematiki zidave stanovanjskih hiš in svojemu herojskemu boju z zločinskim komunističnim sistemom, vse skupaj pa je poantiral z s strani publike izjemno lepo sprejeto izjavo, da mora strip biti predvsem zabaven in/ali poučen.

"Naredite mi slovenski strip spet zabaven!!"


Ruski nos, Melanšek (Teorija zarote) itd.


Velikani slovenske narativne risbe: Muster, TBC, Mastnak in (v prvem planu) Cobissov rekorder ilustratorskih knjižnih nadomestkov Uroš Hrovat



Aleksander Buh (Strip-art-nica Buch), Duh s sekiro, Čiko in Igor Ribič (ex-GuGu)

03 May 2007

Multimedijski performans NOSOROG


AKC METELKOVA MESTO, MENZA PRI KORITU

10. maj ob 22.00: multimedijski performans NOSOROG

GLASBA + SLIKANJE V ZIVO
JESSICA LURIE: SAKSOFON IN GLAS
DANIJEL ZEZELJ: COPICI in VALJCKI
DANILO GALLO: KONTRABAS
GIORGIO PACORIG: ELEKTRICNI PIANO


V Menzo pri koritu se po najbolj zagretem in dozivetem koncertu The Tiptons v Ljubljani vraca Jessica Lurie s svojim partnerjem Danijelom Zezljem in multimedijskim performansom Nosorog.

Nosorog je ritulni audio-vizualni performans; odkrivajoca vizualna animacija in glasbeno potovanje. Zezeljev slikarski rokopis (crne, bele in rdece akrilne barve) kombinirajo ekspresije grafitnega izraza in igro senc, docim je glasba Jessice Lurie na sledi za free jazzom globoko zakoreninjenega v tradicijo klezmerja, bluesa, funka, latino glasbe in balkanske muzike.

Jessica Lurie je mednarodno priznana glasbenica, skladateljica in multiinstrumentalistka, ki djeluje v mnogih znanih zasedbah in ze kar nekaj let uziva kultni status svetovne new music scene. Jessica poje, igra altovski in tenorski saksofon, flavto, klarinet in harmoniko. Nastopa in snema s svojim The Jessica Lurie Ensambleom, ki v celoti opravicuje vse superlative, ki smo ji jih pripisali. Aktivno deluje kot clanica The Tiptons, legendarne skupine The Living
Daylights, newyorkske latino grupe La Buya in balkanske groove sastave Sheger. http://www.jessicalurie.com/

*Danijel Zezelj *_ _je grafik in ilustrator, ki ima za seboj ogromno del. Njegove ilustracije in grafike se pojavljajo v revijah in ostalih publikacijah na Hrvaskem, Sloveniji, VB, Svici, italiji, Spaniji. Sodeloval je pa tudi z: DC Comics/Vertigo, Marvel Comics, The New York Times Book Review, Harper's Magazine, San Francisco
Guardian, Washington Chronicle in se mnogih drugih.http://www.dzezelj.com/

Video si lahko ogledete na:
-PC: http://www.dzezelj.com/multimedia/the_shop_of_wild_dreams.divx
-Mac: http://www.dzezelj.com/multimedia/the_shop_of_wild_dreams.mov

Vstopnina: 4EUR