28 February 2008

14 February 2008

Otvoritev razstave Gašperja Rusa v Mizzartu



Gasper Rus: Omejen rok trajanja

Otvoritev: četrtek, 21. februar 2008 ob 19.00
Galerija Mizzart, Metelkova mesto (stavba Pesaki, 1. stuk levo), Ljubljana

Gašper Rus (r. 1983) pripada mlajši generaciji domačih stripovskih ustvarjalcev. Debitiral je leta 2005 v reviji Stripburger, v kateri je objavil svoje največje stripovske dosežke doslej. Od tega leta dalje kot član uredništva sooblikuje revijo.

Na tokratni razstavi se predstavlja s svojim najnovejšim stripom Omejen rok trajanja, ki ga je ustvaril po literarni predlogi Vinka Moederndorferja. Razstava vključuje originalne stripovske table in drugo likovno gradivo, povezano z nastankom stripa: pripravljalne skice, storyboard, referenčno gradivo ... Razstava je hkrati napovednik za blizajočo se novo izdajo Stripburgerja po predlogah Vinka Moederndorferja.

01 February 2008

Angou, petintridesetič




Objekt s Toppijeve razstave.



Ena od bolj neprijetnih strani Angoulema je bila od nekdaj postavitev v zimski čas, ki zna biti tudi tam doli kar mrzel; tokrat so odpomogle globalne vremenske spremembe.












Z razstave argentinske "historiete", ki jo je postavil letošnji predsednik Munoz. Kot je razvidno iz priloženega, je bil poudarek na umestitvi v socialni kontekst.




Munozov osebni del centralne razstave.




Guillaume Trouillard, z razstave v srednjeveškem delu mestne hiše.

Scott McCloud in Thierry Groensteen: čezoceanski stripovskoteoretski pingpong.

La Boite (R.I.P.!) d'Aluminium. Pogrebščina je bila v soboto ob petih popoldne.


Zakristija angoulemske katedrale. Zadaj vhod na Moebiusovo digitalno razstavico, spredaj štanti (hm... a ni Kristus svoj čas nekaj izganjal trgovce iz templja...?).