09 March 2007

Putovanje u Mu - Hugo Pratt, dokumentarna emisija



Za vse navdušence nad Cortom Maltesejem in Hugom Prattom... v nedeljo ne prezrite zanimivega dokumentarca Putovanje u Mu (Potovanje v Mu) na HTV2 11.03.2007 ob 16:50

"Putovanje u Mu" govori o životu i radu Huga Pratta, pisca i autora stripova, koji je svojim djelom nadrastao uvriježene predrasude o stripu kao manje vrijednoj umjetničkoj vrsti. Jedan od najvećih majstora stripa 20. stoljeća, u svijetu je najpoznatiji po serijalu o romantičnom junaku Cortu Malteseu - mornaru i pustolovu, čiji je karizmatični lik stekao brojne poklonike širom svijeta. Isprepletanje mašte i stvarnosti, mitovi, legende i bajke, težnja da se imaginacija i fantazija suprotstave racionalnom svijetu jednoznačne stvarnosti odlike su Prattovih stripova. Za neobične priče koje je stvarao, nadahnula su ga i mnogobrojna putovanja na koja je tijekom života odlazio, iznimni ljudi s kojima se družio i pustolovna literatura koju je obožavao."
(Več na strani HRT)

03 March 2007

Milorad Krstic in Budapest: Das Anatomische Theater in Budapest


The extraordinary exhibition by Milorad Krstic, the winner of 1995 the Silver Bear Award at the International Berlin Film Festival (for his animated film My Baby Left Me) entitled Das Anatomische Theater (An illustrated guide through the art of the 20th century; also described as "20th century placed on a dissection table"), is being shown at the Korzogyar gallery in Budapest.

The exhibition was already shown in Ljubljana, at the ŠKUC gallery in November 2006.

The opening took place yesterday, March 2nd, and it will be available till March 31th.

It's definitely worth the visit!